Egész pontosan 93 nap 22 óra 53 perc 9 másodperc alatt kerülte meg ismét a Földet a saját tervezésű és építésű vitorlásával a 63 éves sportember, és lett 8. helyezett a Vendée Globe versenyen.

Volt rutinja abban, hogy mi vár rá és nem bízott semmit a véletlenre: a mostani útjára 2 és fél évig készült.

Olvastam Fa Nándorral több interjút, belenéztem videókba.

Nagyon erősen átjön minden megnyilvánulásából, hogy pontosan tudta, ő képes erre, mert a személyiségének, egyéniségének, tudásának, szakmai kompetenciáinak azon összetevői lesznek az út alatt extra terhelésnek kitéve, amelyek neki pont az erősségei.

Számomra mindig inspirálóak azok az emberek, akik iszonyú szenvedéllyel, hittel és akarattal haladnak azon az úton, amin szerintük haladniuk kell.

Hisznek magukban, a céljaikban és el is érik azokat. Nem kérdés számukra, hogy sikerül-e nekik.

Mi a titkuk?

Szerintem többek közt az, hogy nagyon jó az önismeretük.

Ezen kiváló önismeret tükrében persze reális volt Fa Nándor célkitűzése is – 100 napon belül teljesíteni a távot -, és ezt még túl is teljesítette. Szerencséje volt? Biztosan az is kellett, de csak arra mosolyog rá a szerencse, aki a megfelelő helyen a megfelelő időben ott van és készen áll arra, hogy éljen a lehetőséggel.

“Elvinném a hegyet olyan fizikai kondiban vagyok – mondta -, mert 63 évesen ebbe vagy beleszakadsz vagy hozzáedződsz.”

Valószínű, hogy az első opció egy pillanatra sem futott át az agyán ezalatt a 93 nap alatt.

Nagyon kíváncsi lennék, hogy hány iskolában, hány tanár csempészte be az órájába ezt a nagyszerű mentális és fizikai teljesítményt, hogy diákjait motiválja, ösztönözze, hogy ráerősítsen arra, mennyire fontos , hogy legyenek példaképeik, hogy tűzzenek ki célokat és küzdjenek értük, hogy tanuljanak hibáikból; és hány világított arra rá, hogy a sikerek elérése érdekében mennyire elengedhetetlen a személyes fejlődésre való folyamatos törekvés.

szerző: Mariann