Ez az év számomra a változások éve volt. Elhagytam a megszokott, biztonságot adó munkahelyi közeget és elhatároztam, hogy elindítok egy saját vállalkozást, ráadásul egész más tevékenységgel, mint amivel eddig foglalkoztam.

Én azon kevés gyerek egyike voltam, aki szeretett tanulni. Most nem a jó jegyekről beszélek, hanem maga a tanulás okozott számomra örömet. Viszont az egyetem elvégzése és a szakvizsga letétele után úgy éreztem, hogy soha többet nem akarok tanulási céllal könyvet venni a kezembeL Ez idestova 15 évvel ezelőtt történt. És egészen egy évvel ezelőttig tartottam is magam ehhez.

Igazán hálás vagyok azért, hogy 2016-ban végre sikerült lebontanom ezt a falat magamban és elkezdtem két új szakmát kitanulni. Számomra ez a 2016-os év egyik legnagyobb ajándéka. Végre ismét falom a könyveket, nemcsak az olvasás élményéért, hanem tudásom gyarapítása céljából is.

Ezen képzések másik óriási hozadéka az inspiráció volt. Olyan úton indítottak el, melyek az élethez való hozzáállásomat, a szemléletmódomat gyökeresen változtatták meg. Elindultam egy mély önismereti úton, megismerkedtem a jóga és a meditáció áldásos hatásaival és olyan emberekkel találkoztam, akik rengeteget adtak az életemhez.

És hogy mindez miért olyan fontos? Mert ezek által olyan mélységű szabadságot és belső harmóniát élhettem meg, amit korábban el sem tudtam képzelni: folyamatosan ismerem fel és bontom le a saját korlátaimat és félelmeimet. Végre elkezdtem a saját életemet élni! Eddig nemhogy nem azt éltem, de még csak fel sem ismertem ezt, így annak igénye sem fogalmazódhatott meg bennem, hogy ezt máshogy is lehetne csinálni.

Ez persze nem azt jelenti, hogy nincs hova tovább fejlődni! Az út végtelen, én pedig még csak az első lépéseket tettem meg, de legalább már az általam választott úton haladok.

Hálás vagyok a családomnak, hogy ezt az új életet lehetővé tették számomra és egészen jól veszik a változásokat, amiket produkálok. És hálás vagyok azoknak a barátoknak, ismerősöknek, akiknek része volt ezekben a változásokban!

Kívánom magamnak, hogy a 2017-es évben is folytathassam ezt az életet! Kívánom, hogy a tanulás iránti lelkesedésem soha el ne apadjon és további olyan emberekkel találkozhassak, akikkel tovább inspirálódhatunk együtt! Kívánom minden gyereknek és fiatalnak, hogy élje át a tanulásnak azt az oldalát, amely örömet és élményt tud nyújtani! Kívánom mindenkinek, hogy megtapasztalhassa azt a harmóniát és felszabadultságot 2017-ben, amit én is átéltem 2016-ban!

szerző: Regina